Kohdetiedot

Mökki tai huvila 120.0 m² 4-5h, k, rt + erillinen saunarakennus

Kristallilahti 1, Villinki, Helsinki

995.000,00 €

IHANAA HUVILAELÄMÄÄ VILLINGIN KRISTALLILAHDESSA

Villa Jensen on yksi Villingin helmistä ja kauppaneuvosten huvilaksi mainittu. Ensimmäinen kauppaneuvoksista osti Villa Jensenin huomenlahjaksi morsiamelleen; vuonna 1961 huvilakiinteistö siirtyi toisen kauppaneuvoksen suvun kesänviettoparatiisiksi. Villingin saarella huvilat siirtyvät perinteisesti omistajasuvuissa nuoremmille polville, niinpä niitä vapautuukin hyvin harvoin myyntiin.
Venematka kauppatorilta Kristallilahteen, Villingin suojaisaan sydämeen on parikymmentä minuuttia tai viisi minuuttia Jollaksen rannasta. Omalla niemellään sijaitseva kaunis puuhuvila on vuodelta 1938.

IDYLLI VILLINGISSÄ
Rannasta noustaan vanhaa polkua ja kiviaskelmia pitkin huvilan luonnonkivillä laatoitetulle pihalle. Pääoven kahta puolta on komeat pylväät ja ruutuikkunoissa talvimyrskyiltä suojaavat luukut. Elegantti lasiveranta ja terassi sen yläpuolella katselevat rantaan länteen ja merelle päin. Huvila on suunniteltu kaupunkilaisperheen suven ajan kodiksi: viiden huoneen ja keittiön myötä tilavaksi, valoisaksi ja viihtyisäksi. Salin ihanuutena on ainutlaatuisen kaunis ja toimiva kakluuni, joka pitää koko alakerran lämpimänä; yläkertaa lämmittää makuuhuoneen kakluuni.

MUKAVUUKSILLA VARUSTETTU
Tänä päivänä huvilassa nautitaan moderneista mukavuuksista: sähköt, suihku ja astianpesukone toimivat kuten kaupunkikodissakin. Keittiössä on puuhellan ohella ykköskodin veroiset varusteet ja olosuhteet saaristoherkkujen valmistukseen; ruokapöydän valoisa paikka on erkkerin äärellä. Yksi makuuhuoneista on alakerrassa ja kaksi yläkerrassa. Kivijalassa on iso kellari. Lisämajoitustilaa on 2-kerroksisessa luhtiaitassa, myös saunatuvan voi kunnostaa majoittujalle.

OMA PARATIISI
Villingin saaressa ja omalla aurinkoisella niemitontilla on tilaa nauttia kesästä. Rantasaunan edustalla on iso oleskeluterassi ja lapsillekin soveltuva matalapohjainen hiekkaranta. Itärannalla puolestaan tasainen nurmikkoalue sopii leikeille ja yhteisiin peleihin.

KIINTEISTÖ
Oma 250-metrinen rantaviiva kiertää niemen länsirannan puolelta kallioiseen niemenkärkeen ja jatkaa itärantaa pitkin omaan tyyneen poukamaan. Rannassa on kaksi laituria, joista isompaan pääsee jopa 50-jalkaisella jahdilla. Tontin pinta-ala on 6715 m2
Sovi esittely tai pyydä lisätietoa kari.karlsten@primehouse.fi p. 0400416130
Kohdetta välittää
Kari Karlsten LKV, LVV, Myyntipäällikkö 0400 416 130 kari.karlsten@primehouse.fi
Sijainti kartalla

Kustannustiedot

Lämmityskustannukset 125 EUR/kk
Kiinteistövero 1446.00 EUR/v

Muuta

Vapautuminen Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rakennus

Osoite Kristallilahti 1
Huoneiden lukumäärä 5
Tilakuvaus 4-5h, k, rt + erillinen saunarakennus
Asuinpinta-ala 120.0 m²
Kokonaispinta-ala
Tilat / pinta-alat 1 krs: olohuone, keittiö, ruokailutila makuuhuone. 2 krs: 2 x makuuhuone, kylpyhuone, 2 x vaatehuone. Erillinen saunarakennus, venevaja, verstas/varasto, luhtiaitta. Rakennusvuodet ei tiedossa. Pinta-alat ei tiedossa.
Kerros 2
Rakennusvuosi 1939
Rakennusmateriaalit Puu
Katon tyyppi/kate Harja/minerit
Lämmitys Puu ja sähkö
Ilmanvaihto Painovoimainen
Energiatodistus Ei ole
Energialuokka
Kuntoluokitus Tyydyttävä
Keittiön varustetaso Vaaleasävyiset kaapistot, keraaminen liesitaso, erillisuuni, astianpesukone, liesituuletin.
Kylpyhuoneen varustetaso 2 krs: suihku, kaapistot, pesuallas.
Lisätiedot Kauppaan sisältyy kohteen länsipuolella sijaitseva oma saari 91-412-1-141 (kiinteistörekisterin mukainen pinta-ala 0,0320 ha). Helsingin itäisen saariston kaavoitus vireillä.

Kiinteistö

Kaupunginosa Villinki
Kaupunki Helsinki
Kiinteistötunnus 91-412-1-603
Käyttövesi Oma kaivo
Viemäri Saostuskaivo
Lisätiedot 1 krs: 1 x kakluuni. 2 krs: 2 x kakluuni. Keittiössä puuliesi sekä sähköliesi. Pintamateriaalit: Lattiat lautalattia. Seinät maalattu tai tapetti. Kylpyhuone laatta.

Asuinalue

Kaavoitustilanne Yleiskaava
Lisätiedot kaavoituksesta Helsingin kaupunki
Liikenneyhteydet Vene
Myyntihinta 995.000,00 €