Kohdetiedot

Omakotitalo 170.0 m² 5h, k, yläaula, s, ph, khh, wc + kellari, kuisti, pihavarasto + 100 m2 rak.oikeus

Sarvvikinpiha 5, Sarvvik, Kirkkonummi

547.000,00 €

Esittelyssä 11.08.2022 - klo 18:00 - 19:00
Idyllisessä pihapiirissä sijaitseva 1920-luvun punainen talo huokuu historian havinaa.

Talo on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, jonka miljöö on säilytettävä. Rakennuksen julkisivut on säilytettävä alkuperäisessä muodossaan. Talo on entinen Sarfvikin kartanon tilanhoitajan asunto.

Sisääntulokerroksessa on iso kuisti, keittiö, joka on vuonna 2008 saanut uuden ilmeen nykyaikaisine kaapistoineen ja kodinkoneineen, kaksi reilunkokoista makuuhuonetta, olohuone, saunatilat ja wc.
Yläkerta on 2000-luvun alussa remontoitu tämän hetkiseen tilaan. Portaat johtavat aulahuoneseen, josta käynti kahteen makuuhuoneeseen. Huoneiden reunustoilla on paljon ullakkotiloja varastotiloiksi.

Rakennusta on vuosien varrella vaalittu ja remontoitu. Uudet omistajat saavat jatkaa kunnostusta ja ylläpitoa.
Taloon on tehty toukokuussa 2022 kuntotarkastus, josta ilmenevät korjaustarpeet.

Vehreä, kaunis pihapiiri, jota on rakkaudella vaalittu ja jonne on istutettu lukuisia
satoansa antavia omena-, kirsikka-, luumu- ja päärynäpuita, useita erilaisia herukkapensaita ja upeasti koko kesän kukkivia perennoja. Isot suojellut puut tuovat kesällä kaivattua varjoa ja suojaa pihapiiriin. Pihapiirissä on myös leikkimökki ja kasvihuone. Tässä kauniissa miljöössä sielu ja mieli lepää.

Tontin pinta-ala on 2705 m2. Tontilla on käyttämätöntä rakennusoikeutta 100 k-m2 + autotalli tai -katos 40 k-m2 + varasto 15 k-m2. Rakennusoikeus 100 k-m2 on myymälätilalle. Omistajat ovat käynnistäneet poikkeamislupahakemuksen myymälätilan muuttamisesta asuinrakennukseksi.

Sarvvik on kehittyvä alue merellisissä ja metsäisissä maisemissa, kuitenkin lähellä palveluita. Vehreys, vihreys ja rauha kuvaavat hyvin aluetta. Täällä viihtyvät ihmisten lisäksi lukuisat peurat, linnut ja puput. Loistavat marja- ja sienimetsät ovat kävelyetäisyydellä.
Golfin harrastajalle Sarfvikgolfin Old course näkyy omista ikkunoista. Upeat viheriöt ovat Sarfvikin keskipiste.
Sarfvik Beach Club merellisissä maisemissa tarjoaa jokaiselle jotakin. Voit vuokrata vesiurheiluvälineitä, nauttia terassilla virvokkeita, vuokrata saunalautan tai pelata kaverin kanssa erän padelia.
Läheinen Finnträskin järvi luonnonkauniissa ympäristössä kutsuu helteellä pulahtamaan puhtaaseen veteen ja nauttimaan kesäpäivistä.

Länsiväylälle pääset hetkessä ja se johtaa sujuvasti Helsinkiin ja Hankoon.
Espoonlahden kauppakeskus Lippulaivan ja Masalan kattavat palvelut muutamien kilometrien päässä. Lähimmät ruokakaupat ovat Saunalahden S-market 2,5 km ja Kivenlahden K-market 2,4 km.
Päiväkoti on ihan vieressä.

Tiedustelut suvi.verainen@primehouse.fi tai 0400-484 891
Kohdetta välittää
Suvi Verainen KiAT 0400 484 891 suvi.verainen@primehouse.fi
Sijainti kartalla

Rakennus

Osoite Sarvvikinpiha 5
Huoneiden lukumäärä 5
Tilakuvaus 5h, k, yläaula, s, ph, khh, wc + kellari, kuisti, pihavarasto + 100 m2 rak.oikeus
Asuinpinta-ala 170.0 m²
Kokonaispinta-ala
Tilat / pinta-alat Pihalla on puutarhavaja, kasvihuone ja huvimajakehikko.
Kerros 2-kerroksinen
Rakennusvuosi 1920
Rakennusmateriaalit Hirsi/puu
Katon tyyppi/kate Harjakatto/huopakate
Lämmitys Sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu, kaksi pönttöuunia, yläkerrassa on takka ja keittiössä puuhella.
Ilmanvaihto Painovoimainen
Energiatodistus Ei ole
Energialuokka
Kuntoluokitus Tyydyttävä
Keittiön varustetaso Keittiö on uusittu vuonna 2008. Varusteina on vuonna 2018 uusittu jääkaappi, induktioliesitaso, uuni kiertoilmatoiminnoin, astianpesukone, liesituuletin hormiin ja puuhella. Seinät on maalattu, lattia on lautalattia.
Olohuoneen varustetaso Olohuoneessa on toimiva pönttöuuni. Lattiassa on muovimatto, seinät on maalattu.
Makuuhuoneiden varustetaso Alakerrassa on kaksi tilavaa makuuhuonetta ja yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta. Alakerran huoneissa on lattiassa muovimatto, seinät on maalattu. Yläkerran huoneissa on lautalattia, seinät on maalattu.
Kylpyhuoneen varustetaso Saunatilat on rakennettu taloon vuonna 1990. Tilat on laatoitettu. Erillinen wc. Lattiassa muovimatto, seinät on maalattu.
Suoritetut korjaukset Alakerran sisäseiniin koolaus, villat ja lastulevyt, uudet muovimatot kaikkiin huoneisiin -86, talo on maalattu -87, rakennettu sauna, pesuhuone ja pukuhuone entiseen leivintupaan -90, katon uusiminen, oikaisu, uusi ponttilaudoitus ja huopa -91, etelä- ja länsipuolen ulkovuoraus uusittu ja joitain hirsiä korjattu, talo maalattu -01, yläkerran pintaremontti, suoristettu seiniä, villat kattoon ja seiniin, panelointi huoneisiin ja seinät maalattu -01, ikkunat puhdistettu, kitattu ja maalattu -02, keittiö remontoitu kokonaan -08, liittyminen kunnallistekniikkaan -13, talon ja ikkunoiden maalaus -17, rännit ja syöksytorvet uusittu -20, korjattu huopakaton viat -21.
Lisätiedot Maakuntamuseon suojelema kohde. Tontilla on rakennusoikeutta jäljellä korkeintaan 100 k-m2 myymälätilaa, 40 k-m2 autotalli tai -katos ja 15 k-m2 varasto. Omistajien toimesta poikkeamislupa vireillä myymälätilasta asuinrakennukseksi. Seuraava lautakunnankokous on 30.8.2022. Kaavamääräyksissä on ohjeistukset rakennusten kattomuodosta ja materiaaleista.

Kiinteistö

Tontin pinta-ala 2705 m²
Kaupunginosa Sarvvik
Kaupunki Kirkkonummi
Kiinteistötunnus 257-473-1-59
Käyttövesi Kunnan
Viemäri Kunnan
Lisätiedot Idyllisessä pihapiirissä sijaitseva 1920-luvun punainen tupa huokuu historian havinaa. Kehittyvällä Sarvvikin merellisellä alueella on säilynyt tämä ainutlaatuinen vanha kartanomiljöö upeine vanhoine puineen. Pihalla kasvaa useita eri omenapuulajikkeita, kirsikkapuut, päärynäpuu, luumupuut, erilaisia herukkapensaita, vadelmat, raparperi ja erilaisia ruusuja ja perinnekoristepensaita, jotka kukkivat pitkin kesää. Sarvvikin upeat golfkentät vieressä.

Asuinalue

Kaavoitustilanne Asemakaava
Lisätiedot kaavoituksesta Kirkkonummen kunta
Palvelut Saunalahden S-market n. 2,3 km, Kivenlahden K-marketit n. 2,3km, Masalan K-market, Espoonlahden kauppakeskus Lippulaivan kattavat palvelut n. 5 km, Kirkkonummen keskusten kattavat palvelut., Koulut: Masalan ja Kirkkonummen koulut. Lähin päiväkoti on Sarvvikin päiväkoti 50 m.
Liikenneyhteydet Bussit 200 m. Lähin metroasema tulee olemaan Kivenlahti n. 2,5 km.

Kustannustiedot

Puhtaanapito 206.00 EUR/v
Kiinteistövero 720.00 EUR/v
Vesimaksu 56,25 EUR/kk
Vesimaksun lisätiedot 56.25 EUR/kk. Asukasluvun mukaan.
Muut maksut Kiinteistövakuutus n. 410,00 EUR/v.

Muuta

Vapautuminen Vapautuminen sopimuksen mukaan
Myyntihinta 547.000,00 €